PSIHOTERAPIE * PSIHOLOGIE CLINICA

CLAUDIA DRAGANESCU

RSGC

PSIHOTERAPIE * PSIHOLOGIE CLINICA

Asa cum puteti vedea si in traseul profesional, dupa ce am terminat specializarea Psihologie a Universitatii Bucuresti, m-am specializat in psihologie clinica si in psihoterapie.

Ce face un psiholog clinician? El poate sa realizeze evaluari psihologice atat persoanelor care doresc o testare psihologica pentru a se cunoaste mai bine, cat si persoanelor care prezinta distres emotional marcat sau celor care au deja un diagnostic psihiatric. De obicei, o evaluare psihologica se incheie cu un raport scris care este discutat cu clientul.

Ce face un psihoterapeut? Spre deosebire de psihologul clinician, care face doar evaluari si poate sa ofere sprijin emotional, psihoterapeutul are cunostintele si abilitatile necesare pentru a ajuta clientul sa produca schimbari semnificative si benefice in viata lui. Mai mult, atunci cand lucreaza cu o persoana care are  simptome subclinice sau chiar un diagnostic clinic (depresie majora, anxietate generalizata, anxietate sociala, tulburare de panica, autism etc.)…

View original post 123 more words

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.