Premiera prezidentiala

Aseara, fiind foarte obosit, am simtit nevoia sa deschid televizorul (ceea ce de obicei nu fac)… dar pe internet, de lene 🙂
Nu mica mi-a fost mirarea sa prind LIVE conferinta prezidentiala de presa, legata de nu-stiu-ce, iar asta a ramas SINGURA emisiune urmarita (parca se termina cu “Va multumesc. Asta e TOT” 😉 )
PREMIERA consta in faptul ca… mi-a placut (chiar a fost deosebit de entertaining) ceea ce am auzit, pentru PRIMA oara mi-a placut presedintele Traian Basescu.
Pe langa glumele, savuroase dealtfel, despre izolarea Justitiei de politic (mda 🙂 ), presedintele zicea ceva de o intelegere… care NU S-A SCHIMBAT, care-va-sa-zica RAMANE ACEEASI, urmand doar sa se verifice daca este RESPECTATA.
Parafrazand un clasic in viata (si inca la putere), Mugur Isarescu (in curand se implinesc 25 ani de cand este la manete), “de 2000 ani incoace nu e NIMIC NOU sub soare” (nici macar nu e original, e citat din Biblie)… deci INTELEGEREA ramane ACEEASI insa a FIECARUIA…
Restul e… POLILOGHIE (din gr. VORBA MULTA, cu derivatul romanesc E SARACIA OMULUI), intr-o relatie stransa cu POLITIKON (tot din gr. si tot cu o etimologie interesanta, va las sa cercetati…)
SUPERB!

TRAIAN-BASESCU-mediafax-foto-catalina-filip
ponta_parlament_jurnalul_ro_30407900
MUGUR ISARESCU - CONFERINTA - CLUJ

Update 9/10/2013, ora 06:33 (in sprijinul aceleiasi idei “nimic nou sub soare”):

Biblia Ortodoxa – Vechiul Testament

Capitolul 31

1. Vai de cei ce se coboară în Egipt după ajutor şi se bizuie pe caii lor şi îşi pun nădejdea în mulţimea carelor şi în puterea călăreţilor, dar nu-şi aţintesc privirea către Sfântul lui Israel şi nu caută pe Domnul.
2. Dar El este înţelept, El face să vină nenorocirea şi nu Îşi ia înapoi cuvintele. El Se ridică împotriva casei celor fără de lege şi împotriva ajutorului celor care săvârşesc nedreptatea.
3. Egipteanul este om, nu Dumnezeu, caii lui sunt carne şi nu duh. Când Domnul Îşi va întinde mâna Lui, ocrotitorul se va împiedica şi ocrotitul va cădea, iar amândoi împreună vor pieri.
4. Că iată ce mi-a grăit Domnul: “Precum leul şi puiul de leu răcnesc asupra prăzii şi împotriva lor se adună toată ceata de păstori şi nu se înfioară de strigătele lor, nici nu se tulbură de mulţimea lor, tot astfel Domnul Savaot Se va pogorî să se războiască pe muntele Sionului şi pe colina lui. Şi duşmanii se vor risipi toţi,
5. Ca păsările care zboară. Aşa Domnul Savaot va ocroti Ierusalimul, îl va acoperi, îl va mântui, îl va cruţa, îl va libera”.
6. Întoarceţi-vă către Acela de Care adâncul vă desparte, copii ai lui Israel!
7. În vremea aceea fiecare din voi veţi da la o parte idolii de argint şi cei de aur pe care i-aii făcut cu mâinile voastre cele păcătoase.
8. Şi Asiria va cădea în sabie care nu este omenească, va fi nimicită nu de sabia unui muritor. Ea o va lua la fugă în faţa sabiei, iar tinerii vor fi duşi în robie!
9. De frică întăritura ei va fi nimicită, iar căpeteniile vor fugi din jurul steagului, zice Domnul, a Cărui văpaie este în Sion şi cuptorul în Ierusalim!

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.