Descoperire uimitoare în Egipt. Arheologii au găsit mormântul vechi de 4.000 de ani al unui medic ce îngrijea faraonii

de O.P.   •             28 Oct 2013   •    07:31

Descoperire uimitoare în Egipt. Arheologii au găsit mormântul vechi de 4.000 de ani al unui medic ce îngrijea faraonii 442

O echipă de arheologi cehi a descoperit mormântul vechi de 4.000 de ani al unui medic al faraonilor egipteni, în situl Abusir, la sud-vest de Cairo, a anunţat Ministerul pentru Antichităţi din Egipt.
“Această descoperire este importantă, pentru că acel mormânt este acela  al unuia dintre cei mai mari medici din epoca constructorilor de  piramide şi acei medici de înalt nivel aveau o relaţie strânsă cu  faraonul”, a declarat ministrul egiptean Ibrahim Ali.
Situl Abusir include mai multe piramide ale faraonilor din a V-a  dinastie, care a domnit în Egiptul de Sus cu circa 2.500 de ani î.e.n.

Cimitirul în care a fost descoperit acel mormânt “are dimensiuni de 21  metri x 14 metri, iar zidurile sale, înalte de patru metri, sunt din  calcar”, a precizat Ali al-Asfar, vicepreşedintele Comisiei pentru  antichităţi faraonice.
Arheologii vor să înceapă o serie de săpături pentru a căuta mumii în  acel cimitir, în care, după câte se pare, au fost înmormântaţi mai mulţi  membri provenind dintr-o singură familie.

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.