Premiile Ad Astra pentru Cercetarea de Excelenţă

… consilierul pentru cercetare al ministrului educaţiei şi cercetării, vicepreşedintele CNCSIS şi apoi CNCS etc.), nu am devenit membru al Ad Astrei, deşi le împărtăşesc ferm valorile în cercetare, din motive obiective:

am vrut ca acele colaborări pe care le avem să fie cât mai obiective.

Fiind una dintre cele mai reprezentative organizaţii de profil – un coleg o numea într-o lucrare de politică a ştiinţei chiar “Noua Junime Română“ – am sugerat încă din 20o7 unor colegi din conducerea Ad Astra un astfel de demers.

Dar Ad Astra face lucrurile temeinic, în ritmul propriu şi cu viziunea asumată: atunci când este pregătită şi când crede că trebuie.

Iată că Ad Astra consideră că acest moment a apărut acum!

Le urez succes şi salut cu bucurie acest demers al lor carechiar cred că va impulsiona şi încuraja cercetătorii de valoare, într-o vreme când excelenţa nu este pusă la locul care i se cuvine.

Blogul Prof. Univ. Dr. Daniel DAVID: Pentru o Românie Raţională!

Mă bucură enorm faptul că Asociaţa Ad Astra a cercetătorilor români a  iniţiat proiectul “Premiile Ad Astra pentru Excelenţă în Cercetare” / The Ad Astra Awards for Excellence in Research.

Fără a fi singura, Ad Astra este însă una dintre cele mai reprezentative organizaţii ale cercetătorilor români din ţară cât şi din străinătate. Deşi am colaborat cu această organizaţie (ca şi cu altele cu acelaşi profil), fie ca expert independent (ex. când am publicat primul clasament al universităţilor din România) fie ca reprezentat al organizaţiilor statului în cercetare (ex. consilierul pentru cercetare al ministrului educaţiei şi cercetării, vicepreşedintele CNCSIS şi apoi CNCS etc.), nu am devenit membru al Ad Astra, deşi le împărtăşesc ferm valorile în cercetare, din motive clare: am vrut ca acele colaborări pe care le avem să fie cât mai obiective.

Fiind una dintre cele mai reprezentative organizaţii de profil – un coleg o…

View original post 95 more words

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.