Rugaciune de multumire lui Dumnezeu

In mod special, sa zicem “aniversar”, in noaptea de 6/7 iunie 2013, undeva departe de aici, la 1200 km, in insula Lefkada, am avut un accident oribil si teribil, inainte de si intr-o zona de relief extrem de asemanatoare cu cel de la Podgorica, din care am scapat nevatamat numai printr-o minune. Detalii sunt multe, nu am de gand sa le enumar fiindca ma cutremur fie si daca ma gandesc la ele. Ceva profund necurat a fost la mijloc, bizar si infiorator, sa gonesc de zuz, pe serpentine, la 2 noaptea, cand o anume atitudine a unui “animal-declansator” (nespecific zonei, total, mai degraba cu un fel de hiena aparte din Australia), dar si o “intamplare fericita” m-a scapat, extrem de improbabil, fara nici cea mai mica zgarietura (cu masina rasturnata, tigara aprinsa scapata nu-se-stie-unde, motorul pornit, usile si geamurile blocate si electrice, centura de siguranta mi-a “permis” sa ma sprijin usor cu sapca pe pietricele, numai fiindca numai geamul de sus era deschis, fiind foarte frig, restul tot era blocat electric), doar cu o mare spaima… pentru care inca ma rog.

Masina, pe atunci PH13UBK (semnificatie absconsa? l-am luat la intamplare, nu ales), o KIA Sportage 2008 cumparat second hand, gri-negru, nu verzuliu ca in imagine; dupa accident a avut caroseria de pe partea soferului, capota, plafonul si parbrizul praf; din cate am inteles nimic “intern” n-a fost afectat. Tot de la service am inteles ca stalpul de siguranta era fracturat, care-va-sa-zica m-a salvat…
2008-kia-sportage-2wd-4-door-i4-auto-lx-angular-front-exterior-view_100294643_h
…desi eu stiu precis 3 “persoane” care au intervenit in acel moment spre salvarea mea fizica si, probabil, spirituala. Nu as vrea sa detaliez, nu am mers la clarvazatori… sa zicem ca pur si simplu STIU (sa le ziceam generic “semne”, pre- si post-accident):
Sfantul-Gheorghenectarieicoana-maicii-domnului-tanguirea-facatoare-de-minuni

Sa mai zicem ca in acel an “de gratie” am avut extrem de multe intamplari-coincidente(?) bizare, in lant, spectaculoase, cu semnificatie; psihiatric s-ar chema “delir mistic” cred… 🙂
Plus tendinta aproape “naturala” sa mor din una sau alta (tot pateam cate ceva… nu-mi explic decat prin termenul “Trezire duhovniceasca”)

De aceea, in aceasta noapte vreau sa ii multumesc, umil, lui Dumnezeu, ca m-a ingaduit sa-mi cresc copiii… ufff

Si IL rog, in cuvintele mele, pentru o a-nu-stiu-cata sansa de macar a ma indrepta inspre Calea Mantuirii, ci nu a pierzaniei.

Fiindca eu, in loc sa fac acest gest atunci, in loc sa ma simt protejat, ocrotit, am procedat invers, disperand si practic fugind de toate obstacolele, cat de mici, din viata asta.

Sunt un copil de 38 ani.

RUGACIUNE DE MULTUMIRE PENTRU BINEFACERILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU

citind-rugaciunea-la-lumanare

 Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine nevrednicul robul Tau. Te slavesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si Facator de bine. Si iarasi cazand inaintea Ta, iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Darueste-mi liniste si ma invredniceste ca in toate zilele vieti mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Dumnezeu-Tatal
domnul-iisus-hristos
sfantul-duh
Amin.

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.