Mafioții sentimentali ai politicii românești

”Clanul mafiot e la putere. Hoția, ticăloșia, mitocănia, grobianismul, egoismul, slugărnicia sunt valorile care vor guverna de acum înainte această țară. În această țară vom trăi de acum înainte. În această țară vor crește copiii noștri”, spune Tudor Chirilă.

”După aceste ultime amendamente la legile justiției nu mai este nicio îndoială că România a căzut pradă unui grup infracțional organizat. Probabil că visul suprem (ascuns) al PSD-ALDE este ieșirea României din Europa. Taxele pe care le plătesc cetățenii acestei țări reprezintă suficiente fonduri bune de furat fără să mai fie nevoie de complicațiile cu Europa care încearcă să monitorizeze și să taxeze derapajele democratice. Cu România ieșită din Europa și Justiția aservită vor putea încăleca această țară liniștiți.”

Codul Penal, în viziunea PSD-ALDE: suspecţii de corupţie vor fi protejaţi şi avertizaţi din timp

Pe vremuri drumurile sau intrarea în câte un liceu erau străjuite de golani care ieșeau în calea copiilor neajutorați sau mai slabi de îngeri ca să le ia banii sau sandviciul. Era un fel de taxă de protecție ca să poți merge la școală. Ei bine, poporul român este un astfel de copil. De acum înainte el va trebui să revină la plata taxei de protecție dacă va mai vrea să meargă la liceu. Golanii se află însă în Parlamentul României ceea ce este infinit mai grav. Suntem aproape pierduți. Pentru că orice fel de inițiativă sau formă de antreprenoriat, orice încercare de a dezvolta un start up bazat pe reguli și predictibilitate vor fi anihilate de sistemul care își va pretinde taxa de protecție fără frica de justiție.

Domnia șpăgii de stat (care începuse să primească niște lovituri puternice) va fi reinstaurată mai abitir decât în anii 2000. Vă dați seama cum s-a reorganizat caracatița începând cu februarie anul trecut? Singura lor preocupare a fost aceea de a pregăti toate aceste amendamente la legi diferite care numai puse împreună compun puzzle-ul distrugător care anihilează Justiția.

Suntem lezați prin moartea definitivă a speranței că România ar mai putea fi un loc în care democrația cu toate principiile ei să poată să existe. Cei care vor ieși în stradă de fiecare dată ca să strige împotriva hoților sunt din ce în ce mai puțini.

Din păcate, mi-e din ce în ce mai limpede că o mare masă a populației trăiește într-o totală ignoranță preocupată exclusiv de nevoi primare și fără înțelegerea faptului că tot ce înseamnă spațiu comun (educație, sănătate, justiție) este vital să aparțină tuturor românilor și nu unei mafii de ticăloși care paralizează funcționarea unui stat. România devine victima mentalității de trib. Clanul mafiot e la putere. Hoția, ticăloșia, mitocănia, grobianismul, egoismul, slugărnicia sunt valorile care vor guverna de acum înainte această țară. În această țară vom trăi de acum înainte. În această țară vor crește copiii noștri.

PS. PNL demonstrează că este compus din aceeași mizerie cu PSD.

PS2. Oare în tot PSD-ul nu există o mână de oameni care să se afle în partidul ăla pentru altceva decât pentru ascensiunea în ierarhia mafiotă? Oare în tot partidul ăla nu se găsește un grup de oameni care să nu fie reprezentați de Liviu Dragnea și compania? O singură mână de oameni onești. Probabil că nu.”

Parlamentarii puterii vor să modifice codurile penale, astfel încât politicienii şi funcţionarii corupţi să nu mai fie arestaţi preventiv, iar martorii mincinoşi să nu mai fie pedepsiţi. Mai grav este că probele descoperite întâmplător de procurori vor trebui distruse şi nu transformate în dovezi, dacă nu au legătură cu dosarul în care s-a făcut percheziţia.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.