Un experiment genetic inedit

Rezultatele preliminare ale experimentului unic in istorie la care au participat doi gemeni identici (monozigoti), Scott si Mark Kelly, ii aduce pe cercetatorii NASA mai aproape de demonstrarea paradoxului gemenilor a lui Einstein.

A petrece un an in spatiu nu schimba doar aspectul fizic ci transforma si genele. Rezultatele preliminare ale NASA asupra gemenilor au aratat ca 7% din genele lui Scott Kelly nu au revenit la normal dupa intoarcerea sa pe pamant de acum doi ani.

Studiul a urmarit ce s-a intamplat cu Kelly inainte, in timpul si dupa ce a petrecut un an la bordul Statiei Spatiale Internationale, aceasta fiind cea mai lunga perioada petrecuta de un american in spatiu, comparativ cu fratele sau geaman, Mark, care a ramas pe pamant.

NASA a descoperit ca fostii gemeni identici nu mai sunt compatibili din punct de vedere genetic. Noile rezultate preliminare ale acestui studiu unic asupra lui Scott, in prezent pensionat, au fost lansate in ianuarie la “2018 Investigator’s Workshop” pentru Programul de Cercetare Umana al NASA.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.